Aku Hanya Lala..

~Lala yang dulunya gila~
There was an error in this gadget

I DON'T CARE - 2NE1

Friday, November 09, 2012

Istanbul Aku Datang

Hari nih ceq habiskan masa ceq di QB menemani Mak Jah yg dok teringin sangat nak Istanbul Aku Datang.. Dari 2 minggu lps lagi dia dok seru2 nama Beto Kusyairy, nak tak nak p lah jgk.. Kang meroyan pulak makcik sorang nih.. huhuhu.. :p ^_^



ahaaaaa.. itu dia poster ceghita yg akak Lisa Surihani kita nih belakon..

Secara jujurnya, menonton filem melayu di wayang bukan pilihan aku.. Sebab kebiasaannya pada penghujungnya aku akan rasa sangat tak berbaloi menghabiskan sekeping not merah itu di panggung wayang.. Selalunya aku hanya menonton filem tempatan di pawagam bila ada member2 mcm mak jah yg dok meroyan nak tgk n ajak teman.. hahaha.. :p  ;)  Ceq tak kata yang filem melayu tak best 100%, ada jgk cerita melayu yang ceq p tgk dkt panggung sampai dua kali.. Cuma hasilnya jarang memuaskan.. eheeemmmm.. >.<

Dan kali ini, apa yang membuatkan aku p tgk melayan ceghita nih (selain daripada kisah mak jah tdi) adalah kecomelan Lisa Surihani. ^_^

Bagi ceq cerita I.A.D nih just nice.. Sesuai untuk hiburan.. bertepatan dengan genrenya iaitu romantic comedi.. Fresh dan tidak dragging.. Ada feeling2 korea sikit.. Menarik dan tidak membosankan..

part yang paling ceq x boleh bla nya tuh bila si beto duk tahan kereta yang dok hon masa dia dok bercakap dengan Lisa.. Tersangatlah sepontannya pon.. :p 


untuk penonton yang gemarkan cerita2 yang simple, ringan dan dambakan hiburan, I'll suggest u guys menonton filem ini.. but jika anda rasa anda lebih ke arah filem yg bergenre kan action+berat, Skyfall will do but not this film..









Watak Azad by Tomok really remind me to someone.. Dengan caranya yang mengada-ngada macam mintak tinju laju2.. Alasannya.. Dan tiba2 terkantoi lah pulak.. alahai.. Tersangatlah sebijiknya.. such a looser guy.. ahhaaaaa.. nebermine lah.. ^_^



ContengMontengSebelumMasukHutan :: Kadang2 hiburan tuh perlu jgk.. takkan nak tengok cerita2 berat dan menjadi seseorang yang kononnya pemikir sepanjang masa.. bosan kot hidup.. chill2 & relaxx... ^_^





2 comments:

  1. film bernard chauly ni buat simple2 pun ttp ade gaya tersendiri.. xmcm film2 mlyu tipikal yg lain ^^

    ReplyDelete