Aku Hanya Lala..

~Lala yang dulunya gila~
There was an error in this gadget

I DON'T CARE - 2NE1

Wednesday, January 02, 2013

Love is friendship on fire.. It's 2013!!


My 2012 is full with memories..
Happiness.. Sadness..
So there's this boy and the way he laughs makes me smile..
The way he talks gives me butterflies..
And just everything about him makes me happy..
Both of us are getting closer starting from February 2012.. (If I'm not mistaken)
We’ve lepaking together..
Meets everyday.. Training together.. Acting together..
Lunch together.. Dinner together.. Supper together..
berborak sampai ke pagi..
But then suddenly in May there's a distance between us..
I don't know why..
It’s hurting me so badly..
But I try to act cool.. Like nothing happened between us..
As cool as your acts in front of me..
I know.. People keep datang dan pergi..
Mungkin dulu kita rapat dgn dia tapi sekarang tidak..
When I know that you are seeing another girl, all that I can do is smile..
I don't care.. Janji hang happy.. And at the same time I try to move on.. (tapi mcm gagal)
I know that how far I try to run away, the probability for us to meet is high..
Cause You and me, we both share something in common.. The same surrounding.. Friends.. And desire in theater..
Nobody knows exactly how I feel..
I try to tell them but..
Sometimes, you just can't tell anybody how you really feel..
Not because u don't know why, not because u don't know ur purpose, not because u don't trust them..
But because you can never really find the right words to make them understand..
But then we've start to getting closer again..
We've acting together.. Meet everyday.. Lunch..
People keep talking to me that the feelings and emotions that we've brought on stage seem so real..
I just smile.. Cause that the truth.. That is what i really felt for you..
And right after cumbuan dosa semalam my life was so miserable..
I felt zero, nada, ziltch~
Bak kata Najwa Latif- Kosong.. Kosong.. Kosong..
And the reason is you~
But now..
I'm glad that finally I have you in my life..
I'm so grateful..
So unbelievable..
Macam mana? Let it be our little secret..
By the way, thanks for having me being a very important part of your life..







Little keys open big locks..
Simple words reflect great thoughts..
Your smile can cure heart blocks..
So keep on smiling it rocks..

My wishes for you..
great start for Jan..
Love for Feb, peace for March..
No worries for April..
fun for May, Joy for June to Nov..
happiness for Dec..
Have a lucky and wonderful 2013..

p/s :: cakap omputeh pun grammar tunggang terbalik.. nak jgk tulih dlm bahasa tuh.. adoiyhhh.. >.< 


HeSaidThisToMe :: Walaupun penghujung tahun 2012 agak serabut dan menyedihkan.. Tapi at least, looking into 2013, I have something I don't have last year... I HAVE YOU... =) HaPPY nEW year... gonna miss you..

NotaKaki :: hati ada bunga2.. yeeppeeeee... yeepppeeeee.. hahaha.. ^_^

Friday, November 09, 2012

Istanbul Aku Datang

Hari nih ceq habiskan masa ceq di QB menemani Mak Jah yg dok teringin sangat nak Istanbul Aku Datang.. Dari 2 minggu lps lagi dia dok seru2 nama Beto Kusyairy, nak tak nak p lah jgk.. Kang meroyan pulak makcik sorang nih.. huhuhu.. :p ^_^



ahaaaaa.. itu dia poster ceghita yg akak Lisa Surihani kita nih belakon..

Secara jujurnya, menonton filem melayu di wayang bukan pilihan aku.. Sebab kebiasaannya pada penghujungnya aku akan rasa sangat tak berbaloi menghabiskan sekeping not merah itu di panggung wayang.. Selalunya aku hanya menonton filem tempatan di pawagam bila ada member2 mcm mak jah yg dok meroyan nak tgk n ajak teman.. hahaha.. :p  ;)  Ceq tak kata yang filem melayu tak best 100%, ada jgk cerita melayu yang ceq p tgk dkt panggung sampai dua kali.. Cuma hasilnya jarang memuaskan.. eheeemmmm.. >.<

Dan kali ini, apa yang membuatkan aku p tgk melayan ceghita nih (selain daripada kisah mak jah tdi) adalah kecomelan Lisa Surihani. ^_^

Bagi ceq cerita I.A.D nih just nice.. Sesuai untuk hiburan.. bertepatan dengan genrenya iaitu romantic comedi.. Fresh dan tidak dragging.. Ada feeling2 korea sikit.. Menarik dan tidak membosankan..

part yang paling ceq x boleh bla nya tuh bila si beto duk tahan kereta yang dok hon masa dia dok bercakap dengan Lisa.. Tersangatlah sepontannya pon.. :p 


untuk penonton yang gemarkan cerita2 yang simple, ringan dan dambakan hiburan, I'll suggest u guys menonton filem ini.. but jika anda rasa anda lebih ke arah filem yg bergenre kan action+berat, Skyfall will do but not this film..









Watak Azad by Tomok really remind me to someone.. Dengan caranya yang mengada-ngada macam mintak tinju laju2.. Alasannya.. Dan tiba2 terkantoi lah pulak.. alahai.. Tersangatlah sebijiknya.. such a looser guy.. ahhaaaaa.. nebermine lah.. ^_^



ContengMontengSebelumMasukHutan :: Kadang2 hiburan tuh perlu jgk.. takkan nak tengok cerita2 berat dan menjadi seseorang yang kononnya pemikir sepanjang masa.. bosan kot hidup.. chill2 & relaxx... ^_^





Wednesday, November 07, 2012

Mistake + Forgive + Forget


Everyone makes mistakes.. Some people repeat the mistakes..

You and me.. We make mistakes..

Mistakes mature us, when we learn not to repeat..

You can just forgive all the wrongs, the painful wrongs and it's all settled here..

Coz anytime is the best time to forgive..


ApaYangSayaRasaHariIni :: Agak2 sapa yg pernah buat salah dgn ceq cepat2 lah minx maaf.. Sebab taring ceq agak lembut hari nih.. huhuhu.. >.<  ^_^

Tuesday, November 06, 2012

Frust + Menonggeng


Babak frust edisi drama Melayu = Termenung tepi tangga + bucu katil + luar jendela.. Xda selera nak makan + mandi pun tak lalu.. Muka cengkung + badan kurus melidi + jalan pun dah macam Zombie dalam game 'The House of The Dead'.. Tunjuk muka mintak ditembak.. Menonggeng tak sudah.. Ditinggalkan + Meninggalkan.. hey hey hey.. Itu sudah lumrah.. Sama ada kau yang akan blah, atau pun dia yang akan pergi.. That's it.. Even yg dah berkahwin pun, salah satu akan pergi dulu.. Untung sangat lah mati sekali dengan pasangan. Sehidup Semati katanye.. Tapi pada hakikatnya berapa ramai sangat yg sebertuah itu?

Ada yang ckp 'ko boleh lah cakap banyak, sebab ko x merasa lagi'.. hey hey hey.. silap sungguh kata2 itu.. aku pun pernah kenal apa itu DITINGGALKAN'.. yaaa.. I admit it.. I know how its feel when our life is like stuck in the middle of nowhere and feel lost too.. tapi last2 kita kena lepaskan jgk.. dan itu yang aku buat.. tapi xdalah nak frust menonggeng sampai tunggang terbalik hidup ko.. yg kononnya x boleh hidup tanpa dia.. a'aah.. mcm lah before ko knl dia ko x boleh hidup tanpa dia kann.. oksigen lagi penting nway.. hoho.. >.<


Ada jgk yang putus cinta sikit2 dok kelar-kelar tangan = style budak2 skulah lah sangat.. bila tanya dah berapa tahun bercinta, jawapannya dah 2 bulan.. ohoiii.. dafuq? Setakat dok bercinta setahun jagung tu tak payah la nak melarat sangat.. Masalah orang lain lagi complicated pun takde lah sampai nak tulis buku 6000 page.. Tak salah nak frust menonggeng bagai tapi biarlah berpada, biarlah bersesuaian.. Kalau kau dok tunggu beribu tahun (Hiperbola) sekali pun, if jodoh tu bukan untuk kau, jadi maknanya memang tak ada harapan.. dan sekali lagi aku menerima jawapan.. 'ko senang lah cakap' kau x merasa lagi.. ohhhh.. yeaaaaaaa... mungkin.. xpa3.. when it happened to me, I'll let U know.. okay? ~  >.<



NotaKakiKuDiBibirmu: Just Move On! But, don't try too hard to erase.. Instead, write new story.. It's the art of moving on U know~ ^_^

Thursday, July 12, 2012

wondering~

wondering..

dah berapa kali lah awak tipu saya since 4 tahun yang lepas tu yeh.. hurrmm... >.<