Aku Hanya Lala..

~Lala yang dulunya gila~
There was an error in this gadget

I DON'T CARE - 2NE1

Wednesday, February 29, 2012

Cerita2 Peberet = Edisi Zaman Kanak-kanak Rebina

Semalam habis training, macam biasa keluar makan.. borak punya borak, terkeluar pulak kisah2 pasal cerite2 yg hot dulu2.. so, ari nih ceq nak mengimbau kembali cerita2 yg menjadi peberet zaman kami masih lagi bergelar kanak-kanak rebina (sekarang tua sikit jaa pun)~ ^_^

USOP SONTORIAN

Haahhh.. sapa tau kartun nih?? tayang tahun 1996 kalau x silap.. time tuh umo ceq 6 tahun.. haaaaa.. rasanya, mesti ramai yang still ingat kartun nih.. even though tak segempak Upin Ipin dari sudut kualiti, tapi ada beberapa sej yang berjaya dilakar oleh siri U.S nih.. 1st cerita animasi dkt M'sia.. not bad jgk laa kan.. ceq ade jugak terbace dulu yang cita nih pernah pemes mase tayang dekat Jepun dulu sempena Festival Animasi Asia.. kira oke letteeewww.. ^_^

KELUANG MAN

ahaaaaaa.. ingat lagi x pasal hero2 made from hospital tampoi.. cerita pasal Borhan as Keluangman, pasal Samad(Tiongman) n pasal Inspektor Sahab.. ahhaaaaa.. aku x tau mcm mna aku boleh tertengok cerita nih.. tapi serius lawak..(kalau tgk time kecik2 dulu laaa.. dah besar2 nih x tau laa nak ckp ape.. Wallahualam.. wuuhhuu..) byk lagi sebenarnye.. Sailormoon, Dragonball.. ape lagi ahh?? lupa plak.. ^_^

Bila dah besar sikit.. dah reti tengok cerite cine.. macam2 cerite lah ceq tgk.. ----->>

Fong Sai Yuk

cerita nih boleh tahan lawak laaa.. main actor dia Dicky Cheung.. dia blakon mmg style.. lagi style bila dia jdi monyet.. pernah tgk cerita nih??------->>


The Monkey King: Sun Wukong
haaaa.. style kan.. ^_^

nih lagi satu cerite.. pasal kungfu2 jgk.. dah x hengat dah tajuk dia apa.. pasal journey budak 2 orang nih dalam dunia shaolin.. lawak gila kot.. daaa besar daaaa dorang rupenye.. ^_^

bila dah masuk zaman millenium, dah besar sikit, muncul pulak cerita latin.. bermusim kot.. mula2 cerita latin.. lepas tuh drama2 korea.. nden keluar pulak cerita2 Filipina.. Thailand pon x kurang hebatnya jugak.. masa mula2 masuk tahun 2000 dulu, keluar cerita Maria Mercedes dkt NTV7.. ceq bru tau rupe2nya si maria tuh pakai suara Sharifah Shahira.. haha.. aduiy..

cerita pasal si Maria nih dengan Jorge Luis.. haahhhaa...
lepas tuh muncul plak cerita--->>>

Rosalinda..

masih mengekalkan hero dan heroin yang sama = Thalia & Fernando Carrillo.. kisah chentha antara 2 darjat.. haha.. antara gadis si penjual bunga & pewaris harta terbesar dkt Mexico ; Rosalinda & Fernando Jose.. ingat dulu.. masa zaman skulah.. ada member tulis dalam biodata; nak pakwe muke mcm 'Fernando Jose'.. memang ke laut laahh perginyaa.. x tau laa ceq dia dah jumpa ka blom bf yg muka ala2 Fernando Jose nih.. hahaha.. ;p

haaa.. Habis cerita Rosalinda, klua pulak cerita nih ------>>

Mis Tres Hermanas..

boleh tahan hot jugak laa cerita nih.. fofular habis u... sampai Phyne Ballerz pun cover lagu tema cerita nih ; Vida.. ^_^

adaa lagi cerita2 latin yang hot2 zaman dolu2.. ----->> Yo Soy Bettye La Fea &

La Usurpadora.. 2002~


habis musim cerita latin, muncul pulak ribut drama korea.. 1st Korea series fofular yg berjaya terjah masuk ke Malaysia n terus meletup boommmm booommm boooommm -------->>

Winter Sonata @ Endless Love.. gila x hot??.. meletop kot.. mencanak2 naik kepopularannya.. haha.. nden muncul pulak cerita ----->>

Autumn In My Heart..

Yang aku ingat last sekali heroin dia mati.. Sedih siyutt.. wuhuuuu..

bila digodek2 lagi, banyak lagi sebenarnye.. tapi nih jaaa yang sempat ceq petik untuk hari nih.. kalau nak cerita pasal semua, sampai kesudah x habis2 lagi dok menaip.. ohoooiiii... ^_^



~

Monday, February 27, 2012

Move on


Just because i laugh a lot, doesn't mean my life is easy..

Just because i have a smile on my face everyday, doesn't mean that something is not bothering me..

Moving on doesn't mean forgetting..

It means U chose happiness over hurt..

I just choose to move on, and not dwell on all the negatives in my life..

Every new moment gives me the change to renew anew..

There comes a time in life, when u have to let go of all the pointless drama & the people who create it..

And surround yourself with people who make u laugh so hard..

so that, U'll be forget the bad n focus solely on the good..

After all, life is too short to be anything but happy.. ^_^

I choose to be that!!




~

~entry tambahan~


Ini budak memang kuat meroyan pepagi buta.. hobi3.. full stop!! haha..

^_^



~

Kisah 4 orang anak dara bergosip sampai ke pagi + 'Manusia Raja' Redux


lately my schedule was pack with class di siang hari n training3 di malam hari.. but then.. dlm buzy2 tuh smpat jgk kluaq minum lps abis training.. tak cukup dgn 'kedai jai' sambung pulak dkt khaleel.. bersembang2 sakan dgn beberapa orang 'anak dara' a.k.a bujang terlajak.. pelik jgk.. sbb tiba2 masing2 rajin p minum sama2.. asal p training jaa mesti we end up dkt mamak.. rasanya hobi nih start masa kami tgh sibuk dgn produksi Hantu Rumah Mayat sem lps kot.. masing2 sekepala.. tu yang boleh layan tuh.. borak punya borak.. sampai x sedaq ayam dah doq berkokok.. (walaupun pada hakikatnya mmg xdaa pon ayam dkt sinih.. hehe..) bila dah jumpa tuh apa lagi.. macam2 hikayat lah kluar.. sapa kata pompuan kuat bergosip.. lelaki lagi teror u... hahaha.. ;p paling latest = kisah chentha chentun 'Rahim & Seri' (hanya yg berkenaan shja yg akan paham).. hehe.. dah nak buat macam mana.. maseng2 semua single mingle.. kalau x, memang xlah nak dok hadap muka masing berjam2 sampai ke pagi kan.. redha je lah.. hoohhooiii..(bunyi mcm loser gila.. haha..) (^_^) thanx too Mior (yg tgh dok pening kepala psai fyp yang x sudah2), Zool (yg sebuk dok intern dkt NST penang sambil berpart time dkt warung 'uncle Setabak'.. bertambah mantap sejak 2 menjak nih), Sheikh(bru jaa balik penang setelah sebulan lebih dok bertapa kat KL.. sampai jaa penang trus ber'teater' balik.. welcome back dude..) Detie Hayatie(kalau dia rajin dia join lah.. kesian kot dkt ceq sbb ceq sorang jaa 'anak jantan' dkt situ.. haha.. ;p) (^_^)


oh yaaa.. laa nih kami tgh dok buzy dgn Teater 'Manusia Raja' Redux.. apakah?? ------>>>

'Manusia Raja' Redux

'Manusia Raja' = istilah yg dipetik drpd Kassim Ahmad(mencari jalan pulang).. Beliau menyebut konsep Manusia - Tuhan, iaitu manusia sebagai khalifah yg boleh menentukan nasib dan destininya sendiri, terutamanya yang buruk. Kerana yang baik itu datang daripada Tuhan. (Kasim Ahmad. Mencari Jalan Pulang : Daripada Sosialisme Kepada Islam. ZI Publications Sdn. Bhd. 2008. ms 15-18).


Maka, teater ini akan mengalunkan pemikiran manusia yg berasakan diri mereka bebas untul berbuat apa sahaja tanpa/walaupun menyedari kesan/impaknya terhadap diri dan masyarakat.


Lapan (8) buah monodrama akan dipertontonkan :

1. Komunikasi

2. Dalang Songsang.

3. Artisan Marhaenis.

4. Selamat Datang Kapitalis.

5. Aku Bukan Parewa.

6. Mimpi manis.

7. Variasi Daun Berguguran.

8. Jebat - Rahsia Kesumat.


untuk maklumat lebih lanjut sila rujuk ------>>>https://www.facebook.com/events/183414571760745/

silaataupun ini ------>> https://www.facebook.com/events/183873278390160/





~

Friday, February 24, 2012

mak mertua tak jadik~

hari ni tiba teringatkan some1 yang ceq dah anggap mcm mak sendiri..

tapi dah lama tak contact..

tak tahu lah apa khabar dia..

harap ma sentiasa sehat walafiat.. aminn..


^_^

mereka2 yang saya slalu hadap di MNN.. ^_^

kali nih ceq nak membebel psl family2 di MNN..

kakak besar dalam mnn.. memahami + caring + buzy sentiasa.. known as Kak Sha..
p/s :: koje2 jgk kak Sha.. mkn minum kena jaga jgk.. ^_^

ini cik Amira Ismail.. antara adek beradik ceq lain mak+ayah paling rapat dlm mnn.. Sore dia sedap.. nak dgr.. meh layan channel dia sat.. --->> Miratheo ^_^


Ini adek tecik MNN.. dah pernah post pasal dia before this.. ce usya di sini --->> Kangkung Malaya Lahai


this is Afiq Ishaq.. hantu merapu ditengah2 malam.. kompom x kering gusi..
p/s :: cantek naa hang posing.. ^_^

Firdaus Zakaria a.k.a Aush.. Adik lelaki kecik dalam MNN.. pe'elnya sepesen jaa macam kangkung diatas.. wuhhuuu..


Arif Haikal --->> abang long mnn @ abg long kawasan.. buzy memanjang.. mengalahkan yb nak bertanding.. ^_^


encek Safuan ---->> merupakan peng'like' paling pantas dalam mnn.. cekap + tangkas.. hihi.. ^_^


Leman ----->> selalu macam chipsmore.. kejap ada.. kejap xda.. leman oohh leman.. hehe.. ^_^





~







Wednesday, February 22, 2012

Kangkung Malaya Lahaiii..


hari ni nak mengomel2 pasal adik ceq yg sorang nih---->>
'Kangkung Malaya' ..

adik lain emak lain ayah.. ^_^

adik bongsu MNN ( nak tau apa itu mnn, sila rujuk disini )

siapakah??

here she is ------->>>


NURUL BAHIAH a.k.a KANGKUNG MALAYA

comel kan kan kan?? ^_^

tdi dia buat post psl ceq ---->>Belog Kangkung Malaya

and its my turn pulak utk buat post balasan.. ^_^

so.......

where n when i noe she??

emmmm..

i noe her since last year.. in MAB ( wanna noe bout mab?? naaaaa.. just find it ur self kalau rajin.. hihi.. ^_^ )

with another few peeps yg jadi rapat sampai sekarang. ( i'll tell bout them later..)

describe a little bit bout her??

heemm.. she's cute, manje, rajin, heppy2 selalu & kadang2 ting tong sikit.. (errrr.. selalu kot.. ;p)

klo bosan borak2 dgn die kompom x bosan.. believe me.. haha..


zombie kuat mengarut.. wink* wink* ^_^


latest news ---->> dia baru jaa sambung blajo.. majoring in business studies (sorry.. kak paeh terpecah rahsie)..

hey hey!! chaiyok2 kangkung!! i noe u can do it well!! ^_^



i don't know why, but i do really like her style.. the way she behave.. some peeps will say that she's very childish but 4 me it's not at all(mybe ceq pon mcm budak2 so x rasa sgt ke'kanak2'kannya.. hihi..^_^) but.. yaaa... she's really pure & cute.. oke cukup sampai disini.. nanti kangkung jadi kembong sampai bole terbang melayang2 di angkasa lahaiii... haha.. ;p ;)

i'll always pray 4 ur happiness.. semuge kangkung cepat sehat segale-male sakit yang ada (luar dan dalam)

makan kena jaga.. nnti betul2 jadi zomba nnti taaataaauuuu... lalalalala.. ;p ;)




Sunday, February 19, 2012

Skema Raja Lawak 6 & Salam Takziah


did i mention before that 2 of my graduated senior dapat masuk Raja Lawak Astro Musim Ke-6??

mereka2 tersebut ------>>>






one of their performance ------->>>


Minggu Ke-4 = Muzikal


but to bad, depa tersingkir minggu ke 5..

itsokey.. i think..

they have a lot of potential; not as a comedian, but as an actor..

furthermore, both of them are theater person in real life.. not a comedian..

i do believe that due to the show (RL6) they'll be miss acting so bad..

^_^

nway..

Salam takziah buat Eg @ Fizi diatas kehilangan bonda tercinta pada tanggal 18 February 2012, jam 12 tghari, sehari selepas mereka tersingkir dari RL6..

Aku harap kau tabah.. Semoga arwah mama Fizi Ditempatkan di antara orang-orang yang dikasihi Allah.. InsyaAllah.. Amin..



~Al-Fatihah~













~

Saturday, February 18, 2012

My Art Work

menghabiskan masa sehari suntuk untuk meng'edit2' gambar2 yang ada..

inilah hasil kerja hentam2 dari budak baru belajar edit gambo..

wuhhooooooo.. ^_^


Wednesday, February 01, 2012

Keep Bleeding......



tak taw kenapa..

hati ceq rasa mcm nih 2/3 hari nih..

its bleeding..

n keep bleeding..

Sakit gila poit!!

sampai rasa mcm nak p tikam2 insan2 yang bertanggungjawab..

hahaha..

sabar paehhhh.. sabar...

ehheeeemmmm..

4 dat person..

tqvm..

pretty much..

really do..

n..

I'll make sure dat u gonna pay 4 dis..

hell yeaahh!!

chewaahhh..

cakap sekadar untuk menyedapkan hati..

ape de hal..

^_^

=)

=.=




~