Aku Hanya Lala..

~Lala yang dulunya gila~
There was an error in this gadget

I DON'T CARE - 2NE1

Saturday, March 31, 2012

what i feel..


Ceq nak balik rumah!!!! fullstop!


Friday, March 23, 2012

Teater 'Manusia Raja' Redux & Selamat Datang Kapitalis!!

Pementasan Teater manusia Raja Redux bermula 23 March 2012-25 March 2012 bertempat di Panggung Pelenggang Cahaya, Pusat Pengajian Seni, Universiti Sains Malaysia.



Selamat Datang Kapitalis!!


Menjenguk sebentar pengalaman seorang pelayan kaunter restoran makanan segera yang berkerja kerana terpaksa menyara kehendak individualistik diri. Peninggalan puak-puak kapitalis sedikit sebanyak mempengaruhi ekonomi, sosial dan komunikasi membuatkan dirinya berada dalam dilema. Namun dia tetap menggagahkan diri demi mengisi temolok. ‘Manusia Raja’ Redux merupakan percubaan pertama saya ber‘monologue’. Saya mengalami beberapa kesukaran sepanjang sesi latihan berlangsung kerana monologue memerlukan seseorang pelakon itu untuk berimaginasi serta menghafal skrip yang panjang. Namun, kebebasan yang diberikan oleh tuan pengarah memudahkan saya untuk mengeksplore lagi watak agar tidak kelihatan terlalu canggung di atas pentas. MRR turut memberikan saya pengalaman yang baru disamping berpeluang beraksi dengan pelakon-pelakon yang tidak kurang hebatnya di atas pentas yang sama. Terima kasih di atas tunjuk ajar kalian!! ^_^

CIK FAIZ AKMAL

Monday, March 19, 2012

Somebody That I Used To Know



Now and then I think of when we were together
Like when you said you felt so happy you could die
I told myself that you were right for me
But felt so lonely in your company
But that was love and it's an ache I still remember

You can get addicted to a certain kinda sadness
Like resignation to the end, always the end
So when we found that we could not make sense
Well you said that we would still be friends
But I'll admit that I was glad that it was over

But you didn't have to cut me off
Make it like it never happened and that we were nothing
I don't even need your love, but you treat me like a stranger
And that feels so rough

No, you didn't have to stoop so low
Have your friends collect your records
And then change your number
Guess that I don't need that though
Now you're just somebody that I used to know

Now you're just somebody that I used to know
Now you're just somebody that I used to know

Now and then I think of all the times you screwed me over
But had me believin it was always something that I'd done
But I don't wanna live that way
Reading into every word you say
You said that you could let it go
And I wouldn't catch you hung up on somebody that you used to know-oh-oh

But you didn't have cut me off
Make it like it never happened and that we were nothing (oh)
I don't even need your love, but you treat me like a stranger
and that feels so rough

(oh)

No, you didn't have to stoop so low
Have your friends collect you records
And then change your number (oh)
Guess that I don't need that though
Now you're just somebody that I used to know

Somebody that I used to know
Somebody (now your just somebody that I used to know)
That I used to know
Somebody that I used to know
Somebody (somebody) (now your just somebody that I used to know)
That I used to know

I used to know
That I used to know
I used to know
Somebody



~

Friday, March 16, 2012

'In a relationship'??

Orang cakap : Being in a relationship bukan 'sekadar label' ataupun 'setakat nak heboh 1 dunia yang kita sudah berpunya'.. its all about understanding, forgiving, receiving, giving n bla bla bla yada yada yada..


but i said (quote from uncle Google actually) : I want to be in a relationship where we can joke around, be each others best friend & take cute pictures.. as simple as that.. can ahhh?? hehehe.. ;p ;)


but what I've learn from the past : never ever ever change who U are for a guy/girl.. because if he/she truly loved u, u wouldn't have to change.. he/she would love U for who U are, not who he/she want U to be.. buat apa kita nak ubah diri kita n stay lagi kalau kita sendiri tak selesa.. kan kan kan.. not good.. not good.. ^_^




So, for now, saya lebih selesa macam nih.. bukannya nak budjet ala2 'forever alone' o 'lonely wolf' o what.. cuma family n member2 yang ada sudah memadai.. just nice.. thanx everyone!! ^_^ 'Special one'?? = bonuslah kalau ada.. tapi takut ada yang makan hati sebab ceq laa nih memang buzy tahap dewa..(erkk.. buzy ke??) hewhewhew.. ;p ;)







~


Monday, March 05, 2012

Cantik/Hensem itu Subjektif


ye!! cantik/hensem itu subjektif.. kalau objektif, kompom2 boleh jawab semudah A,B,C o D kan??

semua yang tampak indah dimata, dinilai dari sudut perspektif yang berbeza.. Contohnyaaa... Ceq rasa perempuan nih lawa ------->>>

Megan Fox

tapi ada yang cakap "biase je lah.. xdalah cantik mana pun".. haiihhh.. Cun melecun je aku tengok nih haaaa.. ^_^



Ada yang cakap mata sepet itu cantek/hensem..


ada yang cakap ladies/guys yang tinggi itu cantik/hensem..
Tapi kalau terlebih dose skala ketinggiannya mcm mana pulak ye.. anugerah tuhan.. I won't say anything.. ^_^


Ada yang cakap mereka2 yang bermata biru itu cantik/hensem..


Ada yang cakap mereka2 yang berdarah campuran espesyelly pan-asian itu cantik/hensem..


Ada juga yang cakap wajah melayu tulen itu cantik/hensem..
carik2 gambar yang best2 xda.. letak gambar ceq pun oke laa kan.. melayu jugak apa.. muahahaha.. ;p ^_^




Allah s.w.t menciptakan manusia ini dalam berbagai2 size, bentuk, tinggi dan warna kulit..

Muka lawa tapi dok mendengki sana sini, x comel jgk deh.. ^_^

Biar muka tak lawa, tapi hati baik.. InsyaAllah, semua nampak cantik..

Kalau muka lawa, pe'el pun elok, budi bahasa +sopan santun + ayu = menantu pilihan mak mertua.. memang terbaiklah.. hahaha.. ;p ;)

BUT..

Outside appearance always comes first.. biasa letewww..

Sudah lumrah manusia memang pencinta tegar keindahan..

Moral of the story, janganlah terlalu merendah diri sangat walaupun anda memang rendah.. heeheeee.. ^_^ selalunya orang cantik ni mempunyai skala confident level yang tinggi.. so, rajin2kanlah mengkompidenkan diri sendiri.. positif2 lah selalu..

hati positif >> minda positif>> muka positif = ceria2 selalu.. seceria kanak2 riang di Astro Ceria!!

^_^

p/s = petua paling mudah nak bagi muka berseri.. --------->>

Selalu ambil air Wudhu'.. (yang ini betul2 tapi laa ni dah jadi jawapan peberet artis2 bermuka plastik bila ditanya soalan cenggini) hihihi.. ^_^



peace yaall!! =D


~