Aku Hanya Lala..

~Lala yang dulunya gila~
There was an error in this gadget

I DON'T CARE - 2NE1

Wednesday, February 29, 2012

Cerita2 Peberet = Edisi Zaman Kanak-kanak Rebina

Semalam habis training, macam biasa keluar makan.. borak punya borak, terkeluar pulak kisah2 pasal cerite2 yg hot dulu2.. so, ari nih ceq nak mengimbau kembali cerita2 yg menjadi peberet zaman kami masih lagi bergelar kanak-kanak rebina (sekarang tua sikit jaa pun)~ ^_^

USOP SONTORIAN

Haahhh.. sapa tau kartun nih?? tayang tahun 1996 kalau x silap.. time tuh umo ceq 6 tahun.. haaaaa.. rasanya, mesti ramai yang still ingat kartun nih.. even though tak segempak Upin Ipin dari sudut kualiti, tapi ada beberapa sej yang berjaya dilakar oleh siri U.S nih.. 1st cerita animasi dkt M'sia.. not bad jgk laa kan.. ceq ade jugak terbace dulu yang cita nih pernah pemes mase tayang dekat Jepun dulu sempena Festival Animasi Asia.. kira oke letteeewww.. ^_^

KELUANG MAN

ahaaaaaa.. ingat lagi x pasal hero2 made from hospital tampoi.. cerita pasal Borhan as Keluangman, pasal Samad(Tiongman) n pasal Inspektor Sahab.. ahhaaaaa.. aku x tau mcm mna aku boleh tertengok cerita nih.. tapi serius lawak..(kalau tgk time kecik2 dulu laaa.. dah besar2 nih x tau laa nak ckp ape.. Wallahualam.. wuuhhuu..) byk lagi sebenarnye.. Sailormoon, Dragonball.. ape lagi ahh?? lupa plak.. ^_^

Bila dah besar sikit.. dah reti tengok cerite cine.. macam2 cerite lah ceq tgk.. ----->>

Fong Sai Yuk

cerita nih boleh tahan lawak laaa.. main actor dia Dicky Cheung.. dia blakon mmg style.. lagi style bila dia jdi monyet.. pernah tgk cerita nih??------->>


The Monkey King: Sun Wukong
haaaa.. style kan.. ^_^

nih lagi satu cerite.. pasal kungfu2 jgk.. dah x hengat dah tajuk dia apa.. pasal journey budak 2 orang nih dalam dunia shaolin.. lawak gila kot.. daaa besar daaaa dorang rupenye.. ^_^

bila dah masuk zaman millenium, dah besar sikit, muncul pulak cerita latin.. bermusim kot.. mula2 cerita latin.. lepas tuh drama2 korea.. nden keluar pulak cerita2 Filipina.. Thailand pon x kurang hebatnya jugak.. masa mula2 masuk tahun 2000 dulu, keluar cerita Maria Mercedes dkt NTV7.. ceq bru tau rupe2nya si maria tuh pakai suara Sharifah Shahira.. haha.. aduiy..

cerita pasal si Maria nih dengan Jorge Luis.. haahhhaa...
lepas tuh muncul plak cerita--->>>

Rosalinda..

masih mengekalkan hero dan heroin yang sama = Thalia & Fernando Carrillo.. kisah chentha antara 2 darjat.. haha.. antara gadis si penjual bunga & pewaris harta terbesar dkt Mexico ; Rosalinda & Fernando Jose.. ingat dulu.. masa zaman skulah.. ada member tulis dalam biodata; nak pakwe muke mcm 'Fernando Jose'.. memang ke laut laahh perginyaa.. x tau laa ceq dia dah jumpa ka blom bf yg muka ala2 Fernando Jose nih.. hahaha.. ;p

haaa.. Habis cerita Rosalinda, klua pulak cerita nih ------>>

Mis Tres Hermanas..

boleh tahan hot jugak laa cerita nih.. fofular habis u... sampai Phyne Ballerz pun cover lagu tema cerita nih ; Vida.. ^_^

adaa lagi cerita2 latin yang hot2 zaman dolu2.. ----->> Yo Soy Bettye La Fea &

La Usurpadora.. 2002~


habis musim cerita latin, muncul pulak ribut drama korea.. 1st Korea series fofular yg berjaya terjah masuk ke Malaysia n terus meletup boommmm booommm boooommm -------->>

Winter Sonata @ Endless Love.. gila x hot??.. meletop kot.. mencanak2 naik kepopularannya.. haha.. nden muncul pulak cerita ----->>

Autumn In My Heart..

Yang aku ingat last sekali heroin dia mati.. Sedih siyutt.. wuhuuuu..

bila digodek2 lagi, banyak lagi sebenarnye.. tapi nih jaaa yang sempat ceq petik untuk hari nih.. kalau nak cerita pasal semua, sampai kesudah x habis2 lagi dok menaip.. ohoooiiii... ^_^



~

1 comment: