Aku Hanya Lala..

~Lala yang dulunya gila~
There was an error in this gadget

I DON'T CARE - 2NE1

Friday, November 09, 2012

Istanbul Aku Datang

Hari nih ceq habiskan masa ceq di QB menemani Mak Jah yg dok teringin sangat nak Istanbul Aku Datang.. Dari 2 minggu lps lagi dia dok seru2 nama Beto Kusyairy, nak tak nak p lah jgk.. Kang meroyan pulak makcik sorang nih.. huhuhu.. :p ^_^



ahaaaaa.. itu dia poster ceghita yg akak Lisa Surihani kita nih belakon..

Secara jujurnya, menonton filem melayu di wayang bukan pilihan aku.. Sebab kebiasaannya pada penghujungnya aku akan rasa sangat tak berbaloi menghabiskan sekeping not merah itu di panggung wayang.. Selalunya aku hanya menonton filem tempatan di pawagam bila ada member2 mcm mak jah yg dok meroyan nak tgk n ajak teman.. hahaha.. :p  ;)  Ceq tak kata yang filem melayu tak best 100%, ada jgk cerita melayu yang ceq p tgk dkt panggung sampai dua kali.. Cuma hasilnya jarang memuaskan.. eheeemmmm.. >.<

Dan kali ini, apa yang membuatkan aku p tgk melayan ceghita nih (selain daripada kisah mak jah tdi) adalah kecomelan Lisa Surihani. ^_^

Bagi ceq cerita I.A.D nih just nice.. Sesuai untuk hiburan.. bertepatan dengan genrenya iaitu romantic comedi.. Fresh dan tidak dragging.. Ada feeling2 korea sikit.. Menarik dan tidak membosankan..

part yang paling ceq x boleh bla nya tuh bila si beto duk tahan kereta yang dok hon masa dia dok bercakap dengan Lisa.. Tersangatlah sepontannya pon.. :p 


untuk penonton yang gemarkan cerita2 yang simple, ringan dan dambakan hiburan, I'll suggest u guys menonton filem ini.. but jika anda rasa anda lebih ke arah filem yg bergenre kan action+berat, Skyfall will do but not this film..









Watak Azad by Tomok really remind me to someone.. Dengan caranya yang mengada-ngada macam mintak tinju laju2.. Alasannya.. Dan tiba2 terkantoi lah pulak.. alahai.. Tersangatlah sebijiknya.. such a looser guy.. ahhaaaaa.. nebermine lah.. ^_^



ContengMontengSebelumMasukHutan :: Kadang2 hiburan tuh perlu jgk.. takkan nak tengok cerita2 berat dan menjadi seseorang yang kononnya pemikir sepanjang masa.. bosan kot hidup.. chill2 & relaxx... ^_^





Wednesday, November 07, 2012

Mistake + Forgive + Forget


Everyone makes mistakes.. Some people repeat the mistakes..

You and me.. We make mistakes..

Mistakes mature us, when we learn not to repeat..

You can just forgive all the wrongs, the painful wrongs and it's all settled here..

Coz anytime is the best time to forgive..


ApaYangSayaRasaHariIni :: Agak2 sapa yg pernah buat salah dgn ceq cepat2 lah minx maaf.. Sebab taring ceq agak lembut hari nih.. huhuhu.. >.<  ^_^

Tuesday, November 06, 2012

Frust + Menonggeng


Babak frust edisi drama Melayu = Termenung tepi tangga + bucu katil + luar jendela.. Xda selera nak makan + mandi pun tak lalu.. Muka cengkung + badan kurus melidi + jalan pun dah macam Zombie dalam game 'The House of The Dead'.. Tunjuk muka mintak ditembak.. Menonggeng tak sudah.. Ditinggalkan + Meninggalkan.. hey hey hey.. Itu sudah lumrah.. Sama ada kau yang akan blah, atau pun dia yang akan pergi.. That's it.. Even yg dah berkahwin pun, salah satu akan pergi dulu.. Untung sangat lah mati sekali dengan pasangan. Sehidup Semati katanye.. Tapi pada hakikatnya berapa ramai sangat yg sebertuah itu?

Ada yang ckp 'ko boleh lah cakap banyak, sebab ko x merasa lagi'.. hey hey hey.. silap sungguh kata2 itu.. aku pun pernah kenal apa itu DITINGGALKAN'.. yaaa.. I admit it.. I know how its feel when our life is like stuck in the middle of nowhere and feel lost too.. tapi last2 kita kena lepaskan jgk.. dan itu yang aku buat.. tapi xdalah nak frust menonggeng sampai tunggang terbalik hidup ko.. yg kononnya x boleh hidup tanpa dia.. a'aah.. mcm lah before ko knl dia ko x boleh hidup tanpa dia kann.. oksigen lagi penting nway.. hoho.. >.<


Ada jgk yang putus cinta sikit2 dok kelar-kelar tangan = style budak2 skulah lah sangat.. bila tanya dah berapa tahun bercinta, jawapannya dah 2 bulan.. ohoiii.. dafuq? Setakat dok bercinta setahun jagung tu tak payah la nak melarat sangat.. Masalah orang lain lagi complicated pun takde lah sampai nak tulis buku 6000 page.. Tak salah nak frust menonggeng bagai tapi biarlah berpada, biarlah bersesuaian.. Kalau kau dok tunggu beribu tahun (Hiperbola) sekali pun, if jodoh tu bukan untuk kau, jadi maknanya memang tak ada harapan.. dan sekali lagi aku menerima jawapan.. 'ko senang lah cakap' kau x merasa lagi.. ohhhh.. yeaaaaaaa... mungkin.. xpa3.. when it happened to me, I'll let U know.. okay? ~  >.<



NotaKakiKuDiBibirmu: Just Move On! But, don't try too hard to erase.. Instead, write new story.. It's the art of moving on U know~ ^_^